Percheziții în Gorj la o grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism

0
547

Nouă percheziţii domiciliare în judeţele Dolj, Gorj şi Bacău au fost efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti la o grupare specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit DIICOT Argeş, în perioada 2020 – 2022, şapte persoane au constituit şi au acţionat sub forma unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane, după care au recrutat prin metoda „loverboy” mai multe persoane de sex feminin pe care le-au exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituţia pe teritoriul României şi în străinătate.

„Cu privire la cea de-a opta persoană s-a reţinut că, în cursul anului 2021, a recrutat în scopul exploatării sexuale prin false promisiuni de iubire o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o ulterior în diverse locaţii din România unde a determinat-o să practice prostituţia în beneficiul său”, se arată într-un comunicat de presă.

În urma celor nouă percheziţii domiciliare, au fost descoperite şi ridicate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartuşe, 45 cartuşe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartuşe, suma de 1.400 lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tabletă şi 7 autoturisme de lux.

De asemenea, opt persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la audieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.