Nouă beneficiari și nouă angajați de la DGASPC Gorj, bolnavi de COVID-19

0
241
În ultimele zile au fost confirmate 18 cazuri de infectare cu coronavirus la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Este vorba despre 9 beneficiari și 9 angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite. „Toate cele 18 persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii“, se arată într-un comunicat al instituției.

Angajații și beneficiarii sunt testați săptămânal

DGASPC Gorj testează săptămânal angajații și beneficiarii (copii și adulți) nevaccinați, precum și pe cei care prezintă simptome specifice infectării cu COVID.
„La momentul actual, sunt vaccinați 93% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-COVID. Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 83%.
În continuare, se mențin măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și că nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare. Beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate“, aui mai transmis reprezentanții DGASPC Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.