VIDEO Misiune extrem de dificilă a salvamontiștilor la Rânca

0
370
Salvamontiștii gorjeni au o misiune foarte dificilă. Aceștia transportă pe Transalpina, în condiții de viscol, o persoană care suferă de afecțiuni medicale la spital.
„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj aflați în serviciul operativ în Baza de intervenție Ranca -masivul Parang, pentru acordarea primului ajutor si transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializata. Salvamontiștii au stabilizat persoana bolnava și au oregatit-o pentru transportul cu o ambulanta Salvamont.
În zona este viscol puternic , cu transport masiv de zăpadă, drumul către Novaci este închis de catre autoritati datorita troienele foarte mari de zăpadă acumulate și a vizibilității reduse.
Salvamontiștii vor încerca să sa parcurgă acest drum cu o ambulanta speciala Salvamont cu capacitate de intervenție în teren montan și în condiții deosebite.
În situația în care nu vor reuși depășirea troienele de zăpadă salvamontistii vor încerca să răzbată cu un ATV senilat de mare putere prevazut cu o remorca speciala , pe talpici pentru zapada, medicalizată , special conceputa pentru astfel de situații“, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.