Firme din Gorj amendate pentru trucarea unor licitații la CEO

0
794

 

Mai multe societăți din județul Gorj au fost amendate de către Consiliul Concurenţei pentru trucarea unor licitații la mai multe companii, inclusiv CEO

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.521.087 lei (aprox. 521.000 euro) şase companii pentru trucarea unor licitaţii organizate de Societatea Complexul Energetic Oltenia SA şi Centrala Electrică de Termoficare Govora SA.

Licitaţiile au fost organizate în perioada aprilie 2017 – februarie 2019, pentru achiziţia de role şi ghirlande de role.

Ce firme din Gorj au fost amendate

În urma unei investigații, autoritatea de concurență a constatat că cele șase companii au constituit asocieri în vederea participării cu ofertă comună la 12 proceduri de achiziţie publică organizate de Complexul Energetic Oltenia SA şi Centrala Electrică de Termoficare Govora SA, aceasta în condiţiile în care cu ocazia altor proceduri de achiziţie publică organizate de cele două entităţi contractante anterior şi ulterior perioadei menţionate mai sus, precum şi la cele organizate de Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2016 – 2020, firmele s-au concurat, participând fie cu ofertă individuală, fie în asocieri formate din mai puţini membri.

Societatea Uzina Rominex SRL din Târgu Jiu a fost amendată cu 486.646 lei, Uzitmet Industry SRL cu sediul în Rovinari a primit o sancțiune de 795.925 lei, iar Prelmet SA  din Târgu Jiu a fost amendată cu 58.984.

Investigaţia a fost declanşată în anul 2019, în urma sesizării Complexului Energetic Oltenia SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.