Braconieri prinși de jandarmi pe râul Jiu

0
1918

Doi tineri au fost depistați de jandarmi în timp ce prindeau pește cu ustensile interzise.

Un tânăr de 25 ani, din comuna Plopșoru, a fost prins de jandarmi cu plase de tip monofilament î barajul de pe râul Jiu, din zona Turceni. Tânărul s-a ales cu dosar penal.
„Un echipaj de jandarmi gorjeni a executat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe râul Jiu și habitatele piscicole naturale. Cu această ocazie pe raza localității Turceni, au depistat un tânăr de 25 ani, domiciliat în comuna Plopșoru, care se afla pe malul râului Jiu și deținea două plase de pescuit confecționate din fir monofilament, cu lungimea de 300 respectiv 400 metri liniari.
Jandarmii au întocmit persoanei depistate, acte de constatare sub aspectul comiterii faptei de ,,deținerea uneltelor de plasă de tip monofilament” , faptă prevăzută de prevederile O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
În sprijinul activității, la fața locului au fost și reprezentanți ai Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj.
Persoana depistată împreună cu actul de constatare și obiectele corp delict, au fost predate la Poliția orașului Turceni“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvând al Jandarmeriei Gorj.

Un alt tânăr pescuia cu „parașuta“

De asemenea, tot în zona Turceni a mai fost prins un tânăr care folosea o „parașută“ pentru a prinde pești.
„În cadrul acestei acțiuni de verificare a mai fost depistat un tânăr de 18 ani, domiciliat în comuna Bâlteni, care pescuia cu lanseta de pe un pod de cale ferată din localitatea Gârbov, folosind plasă monofilament. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Și în perioada următoare vor fi demarate acțiuni de impunere a respectării normelor legale privind pescuitul și acvacultura în zona de competență atât în mod independent cât și în colaborare cu reprezentanții instituțiilor abilitate din județul Gorj“, a mai anunțat Alin Ivan.
Alin Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.