Verificare la firma senatorului Iordache

0
388

O verificare a avut loc ieri la societatea controlată de senatorul Ion Iordache, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene. 

„Membrii Comandamentului Județean de conducere și coordonare a acțiunilor de prevenire și intervenție pentru combaterea poleiului și înzăpezirii drumurilor județene, în iarna 2021-2022, s-au deplasat la bazele de deszăpezire de la Turceni, Motru, Peștișani și Curtișoara, în vederea verificării utilajelor, a stocurilor de materiale antiderapante și dacă personalul care participă la prevenirea și combaterea  înzăpezirii drumurilor județene a fost instruit conform normativelor în vigoare, conform Planului operativ de organizare a intervențiilor, pentru asigurarea circulației rutiere pe drumurile publice județene. (…) Întreținerea curentă a drumurilor județene pe timpul iernii 2021 – 2022 va fi asigurată de către Asocierea SC Ydail Construct S.R.L., PROREDRUM S.R.L., MANINTER CAR S.R.L. și DACOREX COM S.R.L., lider de asociere – S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., în baza acordului cadru nr. 13569 din 19.10.2020, pentru ”Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj. (…)

Până la această dată, în bazele de deszăpezire este asigurat un procent de 75 % din necesarul de materiale antiderapante pentru perioada de iarnă, respective 9750 tone de nisip și 4300 tone de sare.
De asemenea este asigurat necesarul de carburant pentru minim 14 zile”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Gorj.

34 de drumuri județene

Rețeaua de drumuri publice județene este constituită din 34 drumuri, cu o lungime totală de 835 km, din care 772 km sunt incluși în nivelul de intervenție pe care se asigură în permanență utilajele, echipamentele de deszăpezire, combatere a gheții și poleiului, iar restul de 63 km sunt încadrați ca sectoare de drum puțin circulate (conform recensământului de circulație) pentru care cheltuielile necesare întreținerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic. În cazul acestora deszăpezirea se va efectua numai în cazul necesității acesteia sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.