Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, condamnat de Judecătoria Târgu Jiu

0
504

Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran, a fost condamnat, astăzi, de Judecătoria Târgu-Jiu la o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Acesta a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată și pentru instigare la fals intelectual în formă continuată.

-„Contopeşte pedepsele principale stabilite în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând în final pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, a decis instanța de judecată.

Acesta a fost găsit vinovat de faptul că a folosit câțiva angajați și utilaje din cadrul SGA Gorj la construirea vilei pe care fostul director o ridica la Rânca în perioada în care era în funcția publică. Judecătorii au dispus acum anularea documentelor falsificate prin care se încerca să să dea o tentă de legalitate activităților desfășurate. Sentința nu este definitivă.

În urmă cu un an de zile ITM Gorj i-a aplicat lui Buduran, la acea vreme director în funcție, o amendă de 140.000 de lei pentru că folosea muncitori la negru pentru construcția de la Rânca. Fostul șef al SGA Gorj a contestat sancțiunea in instanță, dar la Judecătoria Novaci a pierdut. Procesul s-a mutat la Tribunalul Gorj, unde este de în desfășurare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.