Peste 70 de gorjeni au fost amendați de polițiști, pentru că nu au respectat măsurile anti-COVID-19

0
109

Peste 70 de gorjeni au fost amendați de poliție cu 13.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile de protecție împotriva pandemiei: „Au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 13.000 lei“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

66 de amenzi pentru desfășurarea de evenimente și activități economice

Totodată, au fost efectuate controale în 84 de medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

„Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale în 29 de sali de evenimente, 8 restaurante, 13 cafenele și alte 10 în corturi de evenimente, cluburi și terase, fiind constatate nereguli și aplicate 66 de sancțiuni contraventionale, cu o valoare totală de peste 41.000 lei.

De asemenea, au fost desfășurate 26 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Reamintim TEL VERDE – 0800800165/ WhatsAPP 0755021218, ca fiind numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli, privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Cunoastem importanța evenimentelor din viața dumneavoastră, însă facem precizarea că prin nerespectarea restricțiilor instituite de autorități, acestea se pot transforma în evenimente de răspândire generală a virusului.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități, cu precizarea ca scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor!“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.