VIDEO Primul troleibuz modern care a sosit la Târgu Jiu a intrat în probe

0
169

Primul troleibuz modern dintr-un lot de 11 care va intra în dotarea societății de transport în comun Transloc a intrat în probe şi va urma ca de săptămâna viitoare să plece în traseu. Acesta a efectuat astăzi prima cursă până în zona 9 Mai.
Mijlocul de transport este produs de către societatea Solaris, din Polonia și are ultimele tipuri de dotări. „Are dotări pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi, al mămicilor cu cărucioare pentru copii. Sunt mijloace de transport adecvate anului 2021, cu aer condiţionat, încălzirea nu va mai fi o problemă iarna. Camere de luat luat vedere interioare şi exterioare. Şoferii au fost instruiţi să le conducă“, a precizat directorul societăţii Transloc, Mihai Paraschiv.

Troleibuzul, în faza de recepționare

Troleibuzul va începe să oprească în stațiile de călători de săptămâna viitoare.
„Se efectuează probele de către comisia de recepție, care este deja constituită. Troleibuzul are numere de înmatriculare şi este omologat pentru a circula pe rutele din Târgu Jiu. Comisia de recepție va finaliza în perioada imediat următoare toate procedurile şi de săptămâna viitoare va intra pe traseu“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Când vor sosi următoarele troleibuzele

În municipiul Târgu Jiu vor ajunge în perioada următoare încă zece troleibuze de același fel. „Troleibuzele sunt fabricate şi sunt pe stoc. Începând cu data de 1 octombrie şi până la finalul anului vor fi livrate următoarele zece troleibuze. Patru la începutul lunii octombrie, patru la începutul lunii noiembrie şi ultimele două la începutul lunii decembrie. Din păcate, nu am găsit soluţia financiară ca să ajungă în luna septembrie, pentru că decontarea se face în funcţie de graficul de livrare, care a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării“, a mai menţionat Marcel Romanescu. 35 de noi mijloace de transport vor ajunge în Târgu Jiu Societatea de transport în comun, Transloc, nu va scăpa în totalitate de autobuzele vechi chiar şi de peste 25 de ani, care nu se mai găsesc în niciun oraş din România. „În total urmează să sosească 35 de mijloace de transport moderne, dintre care 11 în acest an, nouă care vor avea autonomie vor putea circula şi în afara reţelei vor sosi anul viitor, fiind furnizate de aceeaşi companie. Pe un alt proiect cu finanţare europeană obţinut de Primăria Târgu Jiu vor mai fi încă 15 troleibuze, dintre care nouă vor fi conectate în permanenţă la reţea şi şase cu autonomie. Am ales această soluţie pentru că sunt foarte multe cartiere care nu sunt conectate la reţeaua de transportă electrică“, a mai menţionat primarul oraşului Târgu Jiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.