Proiecte importante pentru Târgu Jiu finanțate din fonduri europene

0
50
Primăria Municipiului Târgu Jiu și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au semnat contractul pentru întocmirea proiectelor pentru pasajele pietonale subterane din intersecțiile de la Piața Centrală, magazinul Parângul și Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”; amenajarea Grădinii Publice și amenajarea aleii centrale din Parcul Central, din zona operelor lui Constantin Brâncuși.
„A fost semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia prin care se asigură sumele necesare pentru proiectele partenerilor, în cazul de față fiind vorba și de Primăria Municipiului Târgu Jiu, care a propus cele trei proiecte
Aproape 2,5 milioane lei se alocă pentru servicii de proiectare în acest caz.
Acest lucru înseamnă că, în curând, vom organiza licitații pentru realizarea proiectării, urmând ca ulterior să primim finanțarea necesară executării lucrărilor.
Sunt bani europeni care continuă să vină la Târgu Jiu și care sunt destinați exclusiv modernizării municipiului. Pentru exercițiul financiar precedent, sumele au fost deja alocate și proiectele s-au pus în mișcare. Avem deja investiții realizate (cum ar fi Grădinița “Mihai Eminescu”), altele în curs de realizare, precum modernizarea transportului în comun (primele troleibuze vin de luna viitoare) sau modernizarea iluminatului public în cazul căruia au debutat recent lucrările. În anii ce urmează vom profita de toate finanțările extrabugetare pe care le putem accesa pentru a transforma, așa cum ne-am propus, municipiul Târgu Jiu în întregime“, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, pe pagina sa de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.