Capotă a scăpat de acuzația de evaziune fiscală

0
170

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și fost șef al Gărzii Financiare, Gigel Capotă, a scăpat de acuzația de evaziune fiscală. O instanță de judecată a Tribunalului Gorj a constatat că prejudiciul a fost achitat în condițiile legii, iar procesul penal a încetat: „În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (9 acte materiale) ?i art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatei Capotă Elena, ca urmare a existen?ei unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale) ?i art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatului Capotă Gigel Gheorghe, ca urmare a existen?ei unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. În baza 396 alin. 6 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. h C.pr.pen. şi art. 10 alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 9 alin. 1 lit. a din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (8 acte materiale) ?i art. 5 C.pen., încetează procesul penal împotriva inculpatei Lazăr Loredana Liliana, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. Constată ca fiind recuperat integral prejudiciul cauzat păr?i civile Statul Român reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală şi Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj“, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

Gigel Capotă și soția sa, precum și administratorul firmei, au a fost trimis în judecată, în vara anului trecut, pentru evaziune pentru un prejudiciu de pe peste 41.000 de lei.

Poliţiştii din Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi exercitarea unei profesii sau activităţi. Oamenii legii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăţi, nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an.

Potrivit rechizitoriului, Loredana Liliana Lazăr închiria corturi pentru desfăşurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la Finanţe o sumă mult mai mică faţă de cea încasată în realitate. Unii martori au declarat că i-au dat banii chiar soţiei luii Gigel Capotă, Elena, sau chiar acestuia. Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

Alin Petre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.