Acoperirea cu pământ a lacului Zăstrana a fost oprită de Garda de Mediu

0
217

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că lucrările de depozitare a sterilului în lacul Zăstrana, din comuna Slivilești, se desfăşoară în mod ilegal și au dispus oprirea acestora și amendarea societății.

„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat o primă etapă de control la o exploatare minieră privată care îşi desfăşoară activitate pe suprafaţa administrativă a localităţilor Slivileşti şi Samarineşti. Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deşeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 30 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entităţile care au emis avize pentru desfăşurarea acestei activităţi, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activităţi miniere care are legătură cu suprafaţa luciului de apă afectat. Verificările vor continua“, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj.

Lacul a apărut în urma unor lucrări miniere. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, s-a sesizat în urma unor postări de pa Facebook și a decis ca această situație să fie cercetată de instituțiile abilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.