Femeie din Tismana, reţinută de poliţie. Şi-a înscenat răpirea pentru a obţine de soţul ei o sumă de bani

0
3471

O femeie, de 36 de ani, din localitatea Tismana a fost reţinută de Poliţie pentru că şi-a şantajat soţul. Femeia a vrut să obţină de soţul ei o sumă de 5.000 de lei şi şi-a înscenat propria răpire.

„La data de 4 iunie, un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, șantaj și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Găsită pe o stradă din Târgu Jiu

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Tismana, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Gorj, au identificat femeia de 36 de ani, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul IPJ Gorj.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.