Dosar penal pentru ucidere din cupă în cazul fostului șef de la Sanepid

0
616

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul  fostului șef al Serviciului de Control din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, care a fost diagnosticat cu COVID-19 și a decedat în spitalul din Râmnicu Vâlcea, după ce sistemul electric al ambulanței cu care era transportat s-a defectat.
De asemenea, soția lui Adrian Dobrin îi acuză pe cei responsabili de funcționarea echipamentelor de crimă: „Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică ţi vă declar următoare: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră «sistemul sanitar» aţi semnat si v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numeşte crimă“.

Constantin Mitroi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj, a spus că pacientul a intrat stop cardio-respirator după mai bine de două ore de la predarea către UPU Rm. Vâlcea și coopera cu personalul medical.
De asemenea, Constantin Mitroi a precizat că ventilatorul de pe ambulanţă fusese reparat și că problema a apărut la la sistemul electric al mașinii, care nu a mai alimentat cu energie apaeartul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.