Beat la vânătoare. Deținea fără drept zeci de cartușe

0
166

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu ocazia unei acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj, au identificat un bărbat de 72 de ani, din municipiul Târgu Jiu, membru vânător în cadrul A.J.V.P.S. Gorj, autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, deţinător al unei arme letale de vânătoare cu țevi lise, a fost surprins participând la o partidă de vânătoare organizată pe fondul cinegetic 23 Scoarța, deținând fără drept asupra sa un număr de 23 de cartușe de calibru 12 mm, cu capsa nepercutată, din care două confecționate artizanal.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentrație de 0,42 alcool pur în aerul expirat, drept pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amenda de 2.000 lei și măsura complementară de suspendare pe o durată de 6 luni a dreptului de exercitare a calității de vânător.

Cartușele identificate, precum și arma de vânătoare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor“, au anunțat reprezentanții Poliției Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.