Peste 200 de amenzi aplicate șoferilor de microbuze și autocare

0
62

În perioada 2 – 22 noiembrie, polițiștii rutieri alături de inspectori I.S.C.T.R. au acționat pe raza întregului județ, pentru verificarea respectării normelor legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane și a celor privind circulația pe drumurile publice, precum și respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În cadrul activităților, au fost verificate 1.792 autovehicule și au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 129, au fost aplicate la Legea nr. 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Șoferilor care nu au respectat perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, le-au fost aplicate, în total, 58 de sancțiuni contravenționale, la O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Hotărârii Guvernului nr. 69 din 2012 și 3 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni la sistemul de iluminare sau semnalizare.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și un permis de conducere. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere, având ca scop reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, polițiștii gorjeni urmând să desfășoare activități și în perioada următoare pentru un trafic rutier în siguranță“, au transmis reprezentanții IPG Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.