Opt noi îmbolnăviri de COVID-19 în rândul deținuților din Penitenciarul Târgu Jiu

0
320

Alte opt cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate în rândul deținuților din Penitenciarul Târgu Jiu.

„Având în vedere confirmarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Tărgu Jiu, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la testarea a 9 persoane private de libertate.

Rezultatele au relevat alte 8 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Menționăm că cele 8 persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, fiind contracți direcți ai deținutului confirmat pozitiv în data de 25.11.2020.

Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical.

Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim.

Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Gorj“, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.