Echipa de baschet CSM Târgu Jiu se antrenează în efectiv complet

0
81

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu se pregătește în formulă completă pentru startul noului sezon competițional. Sub comanda antrenorilor Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga.

Baschetbaliștii echipei gorjene și-au reluat antrenamentele după zilele petrecute în izolare. Va urma o perioadă de reacomodare la efort. Pe parcursul acestei săptămânii vor continua antrenamentele de pregătire fizică, dar și cele specifice jocului de baschet. Pregătirea va continua cu respectarea normelor în vigoare. Până la această oră nu există probleme medicale.

„După o perioadă foarte grea în ceea ce privește programul și efectivul echipei, de luni am reușit, după o lună și jumătate, să reunim întreaga echipă pentru antrenament. Este normal că jucătorii abia ieșiți din izolare să fie un pic în spate în ceea ce privește pregătirea fizică, însă sper ca până la finalul săptămânii să ne reglăm cât de cât privind acest aspect. Suntem un pic presați de timp, dar în același timp dornici de muncă. Sper ca în această perioadă de antrenamente să nu mai avem parte de accidentări și să putem pregăti așa cum trebuie debutul de campionat. Mai avem cam două săptămâni și ceva până la primul turneu de Liga Națională, în formatul propus la ultima întâlnire cu președinții de cluburi”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

Primul turneu ar putea să aibă loc la jumătatea lunii decembrie.

„Primul turneu se preconizează a fi în perioada 10-13 decembrie, următorul 22-23 decembrie, iar ultimul, tot în acest an, pe 28-29 decembrie. Se va continua în aceași manieră până la finalul turului, ce este prevăzut la mijlocul lunii februarie. Așteptăm și ultimele decizii în ceea ce privește locația turneelor, programul meciurilor și programul de testare. De asemenea trebuie văzut și ce cuprinde protocolul medical în ceea ce privește persoanele deja depistate pozitiv și care au făcut perioada de 14 zile de izolare,”a mai spus antrenorul CSM, Claudiu Alionescu.

Data limită pentru depunerea dosarului pentru a solicita dreptul de organizare a primului turneu este 27 noiembrie.. Data limită pentru depunerea dosarului de solictare a dreptului de organizare pentru turneele 2 și 3, programate a se desfășura tot în luna decembrie, este 4 decembrie.

Cosmin Bercan Mărăscu a fost acuzat că, în perioada anilor 2012-2016, a realizat fotografii sau filmări la diverse nunți și botezuri pentru care nu a plătit impozite către stat. Conform informațiilor din dosar, bărbatul are o firmă al cărui profil de activitate este cel al filmărilor și fotografierii evenimentelor private, dar acesta nu emitea facturi la toate evenimentele la care participa.

Inspectorii ANAF au inventariat, ulterior, postările pe care inculpatul le-a făcut pe rețelele de socializare pentru a-și promova firma, iar la final au constatat un prejudiciu de peste 5.700 de lei. Suma aproape s-a dublat pe parcursul cercetărilor, în cursul procesului penal pompierul achitând întreg prejudiciul care i-a fost imputat.

Bărbatul și-a recunoscut faptele, iar la începutul toamnei a primit o condamnare de 1 an cu suspendare, pedeapsă care a fost majorată acum cu încă 4 luni de instanța militară superioară, la solicitarea procurorilor militari care au instrumentat dosarul.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara împotriva sentinței penale nr. 22/15.09.2020 a Tribunalului Militar Timișoara. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi în fond, rejudecând: Înlătură dispozițiile art.10 alin.1 din Legea nr.241/2005 și majorează pedeapsa aplicată inculpatului plt.adj. MĂRĂSCU-BERCAN COSMIN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată prev. de art.9 alin.1 lit. a) din Legea nr.241/2005 cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, de la 1 an închisoare la 1 an și 4 luni închisoare. Menține celelalte dispoziții ale sentinței care nu sunt contrare prezentei decizii”, se arată în hotărârea Curții Militare de Apel București.

Inculpatul este în continuare angajat al ISU Gorj, instanța nedispunând vreo interdicție în acest sens. În plus, el desfășoară activitatea foto-video prin intermediul firmei sale, activitate care însă mult diminuată din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.