Șapte gorjeni au fost reținuți pentru luare de mită, furt de lemne și tăieri ilegale de arbori

0
1640

Un șef ocol silvic, un om de afaceri, ingineri silvici și pădurari au fost reţinuţi pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită, furt de lemne, tăieri ilegale din păduri şi alte infracţiuni. În total este vorba de șapte persoane care se află în spatele gratiilor. Printre ei se numără șeful Ocolului Silvic Tismana, Ion Tăerel, care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigarea la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Printre cei reținuți mai este un inginer silvic din cadrul unui ocol silvic din judeţul Gorj este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, faptă săvârşită în luna mai 2018, fals intelectual, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată, complicitate la tăiere nelegală de arbori şi complicitate la furt de arbori.

De asemenea, măsura reținerii a fost dispusă și față de un șef de district şi un inginer silvic, în cadrul unor ocoale silvice din județul Gorj, care sunt cercetați pentru săvârşirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată, folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi favorizarea infractorului. Inginerul silvic a devenit, în urma alegerilor, şi consilier local al comunei Peştişani din partea PNL.

Administratorul de fapt al unei societăţi comerciale, potrivit anchetatorilor, cu profil exploatări forestiere, Petre Tănase, zis „Paşa“, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere nelegală de arbori şi instigare la furt de arbori, instigare la folosirea fără drept a instrumentelor speciale de marcat în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

22 de percheziții

Măsura reţinerii a fost luată şi faţă de doi pădurari acuzaţi de tăiere nelegală de arbori, fals intelectual în formă continuată, folosirea unor dispozitive false de marcare şi folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane.

„Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

În această cauză, care este una complexă, au fost efectuate de către organele de anchetă în perioada anterioară un număr de 22 de percheziţii domiciliare“, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.