Directorul Apelor din Gorj, prins cu subalterni care munceau la pensiunea sa din Rânca. A primit o amendă uriașă

0
101

Directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Gorj, Alexandru Buduran, a fost prins, ieri, de inspectorii de muncă în timp ce la pensiunea sa din Rânca se aflau mai mulți salariați care efectuau unele lucrări.

Acesta a fost amendat cu suma 140.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, pentru folosirea de angajați „la negru“. „Șapte persoane, fără forme legale de angajare, au fost depistate, ieri, 05.10.2020, prestând activitate pentru un angajator persoană fizică la construirea unei pensiuni din Stațiunea Rânca, în timpul unui control inopinat efectuat de către inspectorii de muncă, cu sprijinul Plutonului de Jandarmi Novaci. Controlul a fost definitivat astăzi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorul fiind sancționat cu o amendă în valoare de 140.000 de lei, conform articolului 260, alineatul 1, litera e, din Legea 53/2003, Codul Muncii: «primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, la care se adaugă o altă amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție. De altfel, angajatorul a mai fost sancționat cu un avertisment pentru lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

Ce spune directorul de la Ape

Alexandru Buduran a spus că nu va putea să plătească amenda și că angajații se aflau în zonă la o altă lucrare, iar ei au venit de comun acord să-l ajute la curățenie: „ Oamenii erau în concediu. Era o lucrare la cabana noastră de la Rânca, cea a Apelor Române. Oamenii lucrează de două săptămâni acolo. Am vorbit cu o parte din ei ca de comun acord să mă ajute la curățenia pe lângă cabană, dacă tot sunt în zonă. Nu am prejudiciat cu nimic unitatea. Este o răzbunare politică. Am crezut că s-a terminat campania electorală. Pentru ca în ziua respectivă să nu am probleme, și-au luat concedii. Cei care au văzut m-au reclamat. Am primit o amendă de 1,4 miliarde pentru muncă la negru. O s-o contest. Nu știam că între persoane fizice trebuie contract de muncă , mai ales pentru genul acesta de activități. Am prezentat contractul cu care am făcut cabana, cu o firmă. Erau niște lemne care trebuiau băgate în cabană. Erau niște chestiuni normale,  firești. Amenda este imensă. Eu nu câști banii ăștia la Ape toată viața. Pensiunea este în lucru. Este a mea și a familiei. Eu am făcut credit de 100.000 de lei pe 25 de ani ca să construiesc pensiunea. Am făcut pensiunea cu bani munciți. Nu este gata. Mai este de lucru la pensiune“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.