Spitalul din Tg. Cărbunești primește o donație de 90.000 de lei din partea OMV Petrom

0
826

OMV Petrom contribuie cu suma de 90.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale de specialitate pentru Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, care a fost desemnat să interneze și să tratează pacienții confirmați cu coronavirus din județul Gorj.
„Proiectul are ca scop achiziționarea de aparatură specifică (aparat ventilație, aparat radiologie mobil, aparat anestezie, injectomat, monitor funcții vitale, defibrilator, electrocardiograf, paturi ATI) și echipamente medicale de protecție (bonete, combinezoane, halate, mănuși, măști, ochelari, viziere) pentru a trata, preveni și combate răspândirea virusului COVID-19“, se arată într-un comunicat al OMV.

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești are un număr total de 343 de paturi de spitalizare și deservește circa 80.000 cetățeni din 18 comune și două orașe. „În incinta spitalului, s-au efectuat lucrări de construcții și amenajări ale circuitelor speciale ce se impun în această nouă situație, lucrări ce au presupus cheltuieli suplimentare mari. De asemenea, ne-au fost și ne sunt în continuare necesare resurse financiare, pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipament de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți, pentru protejarea personalului medical. Astfel, în urma apelului nostru la solidaritate, pe lângă alte societăți, sprijinul financiar al OMV Petrom ne-a fost de mare utilitate, pentru achiziționarea de aparatură medicală și material de protecție. Cu aparatura medicală achiziționată s-a completat dotarea secției ATI a spitalului unde sunt internate cazurile grave, confirmate COVID-19”, a declarat Diana Călinoiu, director financiar contabil la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.
„Suntem alături de cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești și sprijinim eforturile acestora pentru gestionarea crizei. Sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care ne implicăm activ în sprijinirea acestuia”, a declarat Tiberiu Amzăr, Director Zonă de producție Oltenia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.