Regulile pe care trebuie să le respecte saloanele de înfrumusețare pentru a putea funcționa

0
387
Foto: Salonul „Cristine“

Saloanele de înfrumusețare pot funcționa începând cu data de 15 mai dacă vor respecta anumite reguli, care au fost prezentate astăzi de către Institutul de Sănătate Publică Gorj.

Societățile care desfășoară activități de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică trebuie să respecte următoarele reguli

– Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

– La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 370, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

– Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

– Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

– Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.