Mărturisirea șocantă a medicului urolog care a fost depistat cu COVID-19, după care a aflat că nu este bolnav

0
268

Dan Dănilă, medic urolog la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma rezultatului testului efectuat la laboratorul genetic neacreditat de la Târgu Jiu, însă o serie de alte teste efectuate la laboratoare autorizate au infirmat rezultatul. Medicul povestește stările prin care a trecut, mai ales că soția lui este gravidă: „Atunci cand am aflat rezultatul testului SARS Cov 2 care mi s-a efectuat la Tg Jiu, eram de garda. Asteptam cu sufletul la gura ca cineva sa ma sune si sa imi comunice rezultatul, care, evident, speram sa fie negaitv. Ironia este ca nu m-a sunat nimeni. Am aflat mai intai din presa ca rezultatul testului meu este pozitiv. Tot ceea ce stiam despre confidentialitatea informatiilor medicale, despre comunicarea cu pacientul, era contrazis de acest mod de abordare.
La ceva timp dupa ce am citit infomatia in presa, undeva, spre miezul noptii, am fost informat oficial ca rezultatul este pozitiv si trebuie sa fiu internat in Sectia de Boli Infecto-contagioase, chiar atunci, in noaptea aceea. Am asteptat in camera de garda sa fiu preluat de un echipaj. Aveam in minte 1000 de ganduri, toate triste… acasa aveam o sotie gravida, de langa care plecasem dimineata la garda. Ma gandeam, cum sa ii spun? Oare e si ea pozitiva? Ce se va intampla cu copilul? Am ingrijit pacienti; oare toate masurile de protectie pe care le-am luat au fost suficiente? Oricat incercam sa raman obiectiv, nu puteam. Telefonul pe care l-am dat sotiei in noaptea aceea a fost cel mai greu lucru pe care l-am avut de facut. Am fost internat undeva la miezul noptii. Am petrecut noaptea gandindu-ma. Nu stiam ca testul care mi se efectuase are nevoie de o confirmare la un alt laborator. In ziua urmatoare am fost testat din nou, la un laborator din capitala. Rezultatul a fost negativ. Nu am fost externat. Mi s-au facut inca 2 teste, unul la Tg Jiu, si altul din nou in capitala. Toate negative. Inexplicabil pentru mine cum s-a putut intampla ca intr-un interval de timp atat de scurt sa am aceste rezultate. Am fost externat. Acum am ramas cu amaraciunea celor intamplate. Am aflat tot din presa ca aparatul de testare de la TG Jiu ar fi defect. Nu stiu care sunt problemele…Erorile umane sau materiale creeaza mari probleme de ordin fizic si emotional pacientilor.
Cand am fost externat, oamenii faceau cate un pas in spate cand ma vedeau, altii, pacienti pe care i-am tratat sunau panicați sa intrebe daca sunt sau nu infectat. In cele 2 zile in care am fost internat incercam din rasputeri sa raman obiectiv, sa gandesc limpede, sa raman eu insumi. In zilele acelea, care mi-au parut ani, am fost placut surprins de atitudinea Doamnei Dr Manea de la Sectia de Boli Infectioase ca si a Dnei Dr Gherghe de la DSP care a tinut legatura atât cu mine, cât și cu soția mea. Acum, suntem bine, atat cat putem fi…”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.