Scade numărul gorjenilor aflaţi în carantină şi în izolare

0
134

Pe teritoriul județului Gorj, numărul persoanelor aflate în izolare continuă să scadă. După ce ieri se înregistrau 1701 persoane, astăzi, din datele înregistrate la Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției, reiese faptul că se mai află în izolare 1551 de persoane (171 au ieșit din izolare în ultimele 24 de ore și 21 au intrat în izolare). 630 de persoane se află în carantină instituționalizată.
„În ultimele 24 de ore, 20 de persoane au ieșit din carantină și 22 au intrat în carantină“, se arată într-un comunicat de presă.

Peste 100 de amenzi

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au verificat modul de respectare a măsurii deizolare la domiciliu în cazul a peste 1480 de persoane, în total fiind verificate peste 300 de locații. „Oamenii legii au mai desfășurat și alte misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. În urma acestora, polițiștiiau aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 195.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. O tânără din județul Gorj nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiind plasată în carantină instituționalizată pentru 14 zile“, se mai arată în comunicatul de presă al Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției.

Totodată, polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona centrelor de carantină cu 40jandarmi, însoțirea a şapte transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Jandarmii gorjeni au desfășurat activități de verificare în teren privind respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare lapersoane din localitățile Tg-Cărbunesti, Rovinari și Motru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.