Medic de la spitalul din Târgu Jiu, în vizorul procurorilor, pentru abuz în serviciu

0
476

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu s-a autosesizat şi efectuează cercetări cu privire la medicul Nicoleta Guţă, șefă la Secția Medicală II, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Aceasta a fost de gardă la Secţia de Boli Infecțioase şi, potrivit informaţiilor care au apărut în spaţiul public, aceasta ar fi refuzat să trateze pacienţi suspecţi de infectare cu COVID-19 şi ar fi desemnat o asistentă în acest sens.

„La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media și mediul on-line, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în temeiul art. 292 din C.pr.pen., s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.l din Codul penal și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reținându- se că, doctor G.N., din cadrul S.J.U. Tg-Jiu – Secția Infecțioase, nu își exercită atribuțiile de serviciu, respectiv refuză să examineze și să ofere servicii medicale pacienților suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de asistenta medicală D.L.
Cauza a fost înregistrată la data de 06.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1078/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet.
In cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.l din Codul penal, si extinderea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.