Afecţiunile de care suferea primul gorjean răpus de COVID-19

0
645

Nelu Pau, din satul Topeşti, localitatea Tismana, în vârstă de 66 de ani, este prima persoană din judeţul Gorj care a fost infectată cu COVID-19 şi a decedat.

Acesta suferea de o serie de afecţiuni grave. Bărbatul a fost internat, în ultima perioadă, la un spital din Timişoara. A revenit acasă, dar s-a simţit rău şi a mers duminică la Centrul de Permanenţă Tismana, unde a fost consultat de soţia primarului din localitate, care era de gardă. Din fericire, aceasta purta echipament de protecţie. Medicul l-a trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase. Bărbatul a decedat marţi, dar a fost ţinut la morgă până la sosirea rezultatului de COVID-19, care a fost pozitiv.

„Din nefericire, s-a înregistrat primul deces al unei persoane confirmate cu COVID-19 în județul Gorj. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 ani, internat în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Din data de 05.04.2020 era în Secția ATI, iar proba COVID-19 a fost recoltată în data de 06.04.2020. A fost confirmat pozitiv în data de 09.04.2020. Condiții medicale preexistente: Insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie dilatativa. Emfizem pulmonar. Bloc atrio-ventricular. Pleurezie masiva. BPOC. Bărbatul a decedat în data de 07.04.2020. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au demarat ancheta epidemiologică în vederea identificării persoanelor care au intrat în contact direct cu bărbatul“, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Zece persoane infectate cu noul coronaviorius

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, au fost raportate 10 cazuri de persoane infestate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, cinci au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești.

Vineri, 10 aprilie, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 1260 de persoane, iar în carantină 602 persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.