Criză de medici la Ambulanța Gorj. „Ambulanțele sunt praf, au norma depășite de 3-4 ori“

0
418

Serviciul Județean  de Ambulanță Gorj se confruntă cu o criză de medici. Astfel, în anumite zile există doar două echipaje cu medic care intervin la cazurile mai grave își desfășoară activitatea. Zilele trecute, un bătrân cu accident cerebral-vascular a așteptat opt ore o ambulanță ca să fie transportat la un spital din Craiova.

În cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj activează doar 11 medici, dintre care doi la substațiile din localitățile Târgu Cărbunești și Motru, iar un medic lucrează la Dispecerat pentru că suferă de probleme medicale, în condițiile în care în urmă cu câțiva ani lucrau 17-18 medici.

„Este clar că există o lipsă de medici cu competențe de urgențe, iar  cei care activează în prezent sunt depășiți de solicitări. În fiecare tură sunt curse către Timișoara, București sau Târgu Mureș. Se lucrează în timpul zilei 7-8-10 ambulanțe și se întâmplă să nu fie niciuna disponibilă pentru cazuri pentru că pot 3-4 pot să plece la spitale din țară. Este criză de personal și solicitările s-au înmulțit. Ambulanțele sunt praf, au norma depășite de 3-4 ori“, a spus Cristi Aldescu, lider de sindicat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.