Parcul Central va fi luminat de 4.000 de gulguțe

0
444

Cea de-a doua ediție a Festivalului Luminii va avea loc duminică, 27 mai, în Parcul Central din Târgu Jiu. Manifestarea este susținută de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” și se desfășoară la nivel național.

 

100 de cercetași și aproximativ 40 de voluntari vor fi prezenți duminică seara în Parcul Central din Târgu Jiu, pentru a aprinde cele 4.000 de gulguțe pregătite pentru acest eveniment, dar și pentru a organiza diferite activități destinate tinerilor.

„De nouă ani, cercetașii oferă comunității prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber alături de cei dragi în cadrul Festivalului Luminii. În fiecare an, pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe, cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări. Tema din acest an a festivalului este «Natura și impactul nostru asupra acesteia» pentru că natura este locul în care cercetașii se simt cel mai bine și fac tot posibilul pentru a o proteja. De aceea, toate cele 4.000 gulguțe folosite în cadrul Festivalului Luminii – Targu Jiu vor fi realizate prin reutilizarea hârtiei“, se arată într-un comunicat de presă al filialei Târgu Jiu „Ecaterina Teodoroiu“ din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României.

Programul Festivalului Luminii Targu Jiu, 27 mai 2018

17:30-20:00 Ateliere simultane
20:30-22:40 Aprinderea gulguţelor
22:40-23:00 Strângerea gulguţelor

 

Manifestările vor începe în Parcul Central la ora 17,30, când vor avea loc diferite ateliere pregătite de cercetaşi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
La ateliere vor învăţa să facă gulguţe, brăţări, noduri, baloane uriaşe de săpun, jonglerii cu mingi şi poiuri, să picteze tricouri sau pe bucăţi de pânză. Copiii vor fi pictaţi pe faţă cu floarea de crin, simbolul cercetăşiei, şi vor putea participa la multe jocuri pentru copii.
„Vizitatorii pot veni să se relaxeze aducând cu ei chitarele pentru că va fi o zonă unde se va cânta live, sau aducându-şi o carte pentru că va fi amenajată şi o zonă de linişte, mai retrasă în parc, unde pot citi. De asemenea, vizitatorii pot participa la aprinderea lumânărilor din cele 4.000 de gulguţe. Accesul la eveniment este liber, iar Festivalul Luminii este o ocazie de a îi cunoaşte mai bine pe cercetaşi şi de a afla cum pot deveni cercetaşi atât copiii, precum şi adulţii. Aşadar, targujienii sunt invitaţi să vină şi să descopere frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi să afle cum, prin educaţie şi implicare, cercetaşii lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o“, se mai precizează în comunicatul de presă

Istoria Festivalului Luminii

Festivalul Luminii este marcă înregistrată a Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, iar ideea festivalului a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii. Din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.
http://festivalul-luminii.ro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.