Pentru a proteja sănătatea publică, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat o nouă acţiune, având ca obiectiv verificarea cărnii congelate. Și în Gorj au avut loc acțiuni de verifcare.
Această acţiune amplă a vizat agenţii economici care deţin unităţi de tranşare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine, unităţi tip catering şi fast food etc. Trei unităţi din judeţele Sălaj şi Tulcea au primit Ordonanţă de interzicere a desfăşurării activităţii, iar pentru alte 3 unităţi, din judeţele Braşov, Constanţa şi Gorj, au fost emise Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. „Dintre deficienţele constate şi sancţionate, menţionăm: Comercializarea cărnii în unităţi neînregistrate sanitar veterinar; Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi temperatură; Nerespectarea cerinţelor privind manipularea şi depozitarea cărnii; Nerespectarea cerinţelor privind etichetarea şi asigurarea trasabilităţii”, au transmis inspectorii DSV într-un comunicat.