Voluntari din Gorj au plantat sute de puieți la Bârsești

0
798

Aproximativ 70 de voluntari de toate vârstele, printre care și cercetașii filialei “Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, au participat  în  localitatea Bârsesti, la o acțiune de plantare a peste 200 de puieți, cu sprijinul Profi România și United Way, sub coordonarea Direcțiilor Silvice Județene.

            Anul acesta, Cercetașii Romaniei implementează proiectul național “Natura cel mai bun Prof”, care își propune, printre altele, să organizeze 20 de sesiuni de plantare în 20 de regiuni din România și formarea de comportamente responsabile față de resursele naturii în rândul a 4000 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani. Activitatea are ca obiectiv implicarea în comunitate prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la responsabilitatea cetațenilor în protejarea naturii. „Participanții vor beneficia de o activitate educativă cu privire la protejarea mediului înconjurător, oferită de voluntarii adulți și specialiști de la instituții partenere în cadrul acestui proiect – autoritați locale, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Direcțiile Silvice din cele 20 de comunități, ca unitați teritoriale ale acesteia”, a spus Roxana Boltașu de la Cercetași.

            Astfel de acțiuni vor fi organizate în județele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brașov, Cluj, Dambovița, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamt, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea si Municipiul Bucuresti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.