Un elev al CT Motru, cel mai căutat DJ la petrecerile din oraș! Damian cântă și la saxofon

0
5749

A descoperit că iubește muzica de câțiva ani și a început să cânte la saxofon, moștenind dragostea pentru acest instrument de la tatăl său, despre care are numai cuvinte de laudă! Raul Damian Tică are 17 ani și este din municipiul Motru. Când are timp liber, se ocupă de mixarea și remixarea unor piese, dar și exersează la saxofon. Studiază saxofonul la Școala Populară de Artă și îi lace acest instrument foarte mult! „Muzica pentru mine reprezintă o pasiune ce a devenit ușor ușor un mod de viață, ce m-a ajutat să mă dezvolt personal. O dată cu muzica și apariția diverselor evenimente am scăpat total de emoțiile legate de oameni (discursuri în public, ieșirea în evidență). Nu aș putea să mă văd făcând altceva deoarece acest lucru îmi place și asta aș vrea să fac și în viitor”, a spus Damian Tică.

Raul Damian Tică este un talentat elev din municipiul Motru. Băiatul este elev al Colegiului Tehnic Motru, la profilul „Tehnician în instalațiile electrice”, în clasa a-XI-a. Pe viitor își dorește să studieze la Facultatea de Muzică. În urmă cu trei ani de zile, Damian Tică a descoperit pe internet un program cu, care putea remixa diverse piese și și-a dorit să învețe cât mai mult. Părinții săi i-au cumpărat o consolă de DJ și de atunci, pasiunea sa pentru muzică a început să devină mult mai mult decât un hobby! „Prima mea legătură cu muzica a avut loc în anul 2015 când mi-am descărcat un program de pe internet prin intermediul căruia modificam diferite piese, mă jucam cu ritm-ul lor și făceam diverse remix-uri. De aici a început totul, zi de zi eram în acel program și din joacă, am realizat că pot face ceva cu asta. Părinții mei erau plecați în Mare Britanie la lucru și într-o seară le-am arătat tot ce știam despre acel program. După câteva zile, mi-au cumpărat în secret o consolă de DJ pe care mi-o doream foarte tare. La venirea lor în țara, mi-au arătat mare mea surpriză!”, a declarat, pentru Revista Viața Gorjului, Damian Tică din municipiul Motru.

DJ talentat!

Momentul în care și-a văzut visul cu ochii a însemnat o mare bucurie pentru Damian, care a realizat că poate afce lucruri frumoase. A exersat zi de zi, încercând noi și noi variante de remix. „Am început să mă perfecționez în ceea ce privește remixarea pieselor și adăugarea de efecte peste ele, am avut destul timp să lucrez și să cer păreri (prietenilor, rudelor, cunoștințelor) în legătură cu muzica mea, iar aceste pareri m-au ambiționat fantastic! După întoarcerea definitivă a părinților mei în țară, am început să merg la majorate ca DJ alături de tatăl meu, care mă ajută cu boxele și tot ce ține de sonorizare. Încet încet, îmi produc singur banii”, a afirmat Damian, DJ-ul din Motru.

Cântă la saxofon cu multă dragoste

Pentru Damian Tică, muzica este o pasiune care s-a transformat ușor-ușor într-un mod de viață. Participă la evenimente, petreceri unde joacă cu mult succes rolul de DJ, bucurându-i pe cei din jur. Este foarte apreciat printre adolescenți și căutat de cei acre organizează majorate și alte petreceri. Mergând ca DJ la petrecri, Damian a câștigat mai multă încredere în forțele sale și și-a depășit temerile. „În acest moment cânt doar la saxofon. Rolul de instrumentist mi-a plăcut din totdeauna, iar cu vocea nu am încercat, deoarece nu mi se potrivește. Muzica pentru mine reprezintă o pasiune ce a devenit ușor ușor un mod de viață. (…) Acest lucru îmi place și asta aș vrea să fac și în viitor. Din Octombrie 2017 am început studiile la Școala Populară la Târgu-Jiu, unde mă pregătesc la saxofon cu un om și un profesor extraordinar, Florin Becheru, care m-a ajutat foarte mult încă din prima oră de curs. Acolo am învățat extrem de multe lucruri noi legate de muzică, dar toate pas cu pas, cu răbdare și atenție”, a mai povestit Damian.Pe viitor, Damian își dorește să poată înregistra câteva piese alături de tatăl său și să colaboreze cu un studio de înregistrări. „Categoric, muzica va fi pe primul plan și în viitor, asta mă văd făcând”, a afirmat adolescentul.

Cea mai frumoasă familie

Părinții sunt persoanele care l-au susținut mereu necondiționat pe elev. Relația dintre copil și părinții săi este de invidiat, căci, înainte de toate, Damian și ai lui sunt foarte buni prieteni. Deși are 17 ani, adolescentul spune cu mândrie că nu și-a mințit niciodată părinții, ei fiind cei de la care a avut mereu câte ceva de învățat. Tatăl său, Gigi, este bărbatul pe care Damian îl are ca model. „Familia mea este cel mai important factor în ceea ce privește starea mea actuală. Din partea lor am avut toată susținerea și ajutorul când aveam vreo problemă. Am fost încă de mic învățat ce e bine și ce e rău, dar totodată am avut parte și de o libertate din care am învățat multe lucruri. Am fost susținut în orice mă implicam. (…) De la Tică Gigi, tatăl meu, am moștenit pasiunea pentru muzică. Este un om deosebit, foarte protector și drăgăstos. De la el am învățat enorm de multe lucruri și pentru mine a fost un model demn de urmat încă de când eram mic. El a fost omul care a descoperit că sunt bun și la altceva în afara programelor de muzică și remixare. Totul a început într-o seară a lunii August 2017 când povesteam cu el despre diverse lucruri, mi-a arătat un clip video cu un om ce cânta la saxofon. (…) I-am spus că vreau să învăț și eu. (…) A crezut că glumesc, iar la insistențele mele, a doua zi mi-a dat comandă de pe net de un saxofon. (…) Din partea tatalui meu am avut un ajutor fantastic deoarece el mi-a făcut toate legăturile cu oamenii de la care pot învăța la început, după un timp am decis să urmez o școală de muzică și am mers la SPA”, a declarat Damian Tică. Mama sa, Tică Felicia, a fost omul care și-a susținut din primul moment copilul: cum a decis că va cânta la saxofon, Felicia l-a încurajat și îi tot spunea că va ajunge cineva mare! „Părinții mei nu sunt ca restul, deoarece am avut o relație extrem de deschisă cu ei, nu m-am ferit niciodată de ei, nu i-am mințit și i-am considerat cei mai buni prieteni. Nicodată nu am venit cu frică acasă dacă luam o notă mică. Am primit de la ei doar gânduri pozitive și sfaturi bune. Tot ei m-au învățat ce înseamnă respectul, m-au învățat să mă comport în societate și să nu depind niciodată de alții. Mai am o soră Rebeca, ne înțelegem bine, ne susținem, eu am grijă de ea și o ajut întotdeauna cu tot ce pot, de la teme până la sfaturi. Familia reprezintă totul pentru mine! Dacă ei nu ar fi, nici eu nu aș fi putut să îmi dezvolt pasiunea pentru muzică!”, a spus Damian Tică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.