Performanță! Mențiune la olimpiada națională de istorie pentru o elevă a Liceului Teoretic Novaci

0
1004

Olimpica Teodora Tucă de la Liceul Teoreti Novaci a făcut o figură foarte bună la olimpiada națională de istorie la care a participat zilele trecute! Adolescenta, care este pasionată de istorie de foarte multă vreme, a câștigat o mențiune din partea Ministerului Educației, lucrarea sa fiind considerată extraordinar de bine documentată.

Rezultate foarte bune pentru Liceul Teoretic Novaci la Olimpiada națională de istorie. Eleva Mădălina Teodora Tucă, pregătită de profesorul Alina Țicu, a câștigat o mențiune din partea Ministerului Educației pentru „cea mai documentată lucrare”! Olimpica a fost felicitată de profesoara sa: „Felicitări, Teodora! Olimpiada istorie- FAZA NAȚIONALĂ-MENȚIUNE MINISTER și premiul pentru CEA MAI DOCUMENTATĂ LUCRARE- Tucă Mădălina Teodora, Liceul Teoretic Novaci”, a scris Alina Țicu.

Mădălina Teodora Tucă are 16 ani, este originară din comuna Polovragi și este în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Novaci, la profil filologie. De-a lungul anilor de liceu, Teodora Tucă a avut rezultate foarte bune, participând la numeroase competiții școlare. Mediile sale generale au fost mereu peste 9,70! „Îmi place istoria deoarece aceasta este o disciplină foarte interesantă și importantă, oferindu-ne informații esențiale cu privire la trecut, la acțiunile care au dus la apariția a tot ceea ce există astăzi și la felul în care acestea s-au desfășurat. Istoria presupune evocarea trecutului si ne prezintă rădăcinile prezentului, pentru că, așa cum ne spunea mereu doamna dirigintă, care ne este și profesoară de istorie (doamna Țicu Alina), toate marile fapte din trecut au consecințe în prezent. Dânsa m-a făcut să înțeleg importanța istoriei pentru fiecare dintre noi, mai ales prin modul în care ne explica evenimentele istorice, cu pasiune și pe înțelesul fiecăruia”, a spus Teodora Tucă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.