„Oltenia și Muntenia Brunch”, evenimente inedite de promovare turistică! Prima oprire, la Novaci

0
1237

Inițiatoarele minunatului proiect „My secret Romania”, alături de reprezentanții Asociației My Transilvania organizează anul acesta o serie de evenimente inedite de promovare turistică. „Anul acesta ne-am propus să descoperim, să redescoperim și să ne bucurăm de bucătării locale și regionale. Împreună cu Asociația My Transilvania aducem brunch-urile la sud de Carpați”, a anunțat Gabriela Solomon de la My secret Romania. Din 2015 și până în prezent, gorjeanca Gabriela Solomon și prietena sa Ioana (echipa My secret Romania” n.red.) au organizat peste 100 de excursii în România, în sate și locuri care merită descoperite sau redescoperite!  

„My Secret Romania” este un proiect care a luat ființă în 2014-2015 grație unei cofinanțări din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  și al ideilor pe care Gabriela Solomon și prietena sa, Ioana le-au pus în practică. Proiectul My secret Romania constră în organizarea unor excursii (contra cost) de 2-3 zile, cu grupuri mici, în România de altădată, prin România rurală, cu scopul descoperirii tradițiilor și valorilor uitate. An de an, cele două tinere abordează alte teme, numărul celor care se înscriu la ele crescând considerabil. „Anul acesta ne-am propus să descoperim, să redescoperim și să ne bucurăm de bucătării locale și regionale. Împreună cu Asociația My Transilvania aducem brunch-urile la sud de Carpați. Primul eveniment din seria Oltenia și Muntenia Brunch se întâmplă la Novaci, pe 12 mai”, a spus Gabriela Solomon, originară din Novaci. În primul an de „My Secret Romania”, Gabriela a învățat că iile bunicii spun povești care nu trebuie lăsate pradă uitării, că apropierea de natură face minuni pentru suflet și că „este greu să crești dacă nu ai rădăcini”.

În meniu, bucate ciobănești si gorjenești de pe vremea bunicilor

Gorjeanca este de părere că una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și mixul cultural este gastronomia. La brunch (breakfast + lunch), participanții la eveniment vor degusta preparate vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Ei vor sprijini un turism local, responsabil, deoarece toate veniturile se întorc în comunitate. „Pe 12 mai, primul eveniment va avea loc acasă la Colecția etnografică Daciana Ungureanu din Novaci-Gorj, unde lăzile de zestre pline cu piese de port gorjeneşti şi ungureneşti se vor deschide pentru noi. Programul cultural include povești despre tradiția meșterilor tâmplari și despre cum se regăsește ea în geniul maestrului Brâncuși. În meniu bucate ciobănești si gorjenești de pe vremea bunicilor: peste 10 tipuri de aperitive, 2 feluri calde și 6 tipuri de deserturi, udate bine cu siropuri și vin. Cost: 75 lei de persoană. Locuri disponibile: 50.
Servicii incluse: ghid local, intrare la Oltenia Brunch, acces la bufet și băuturi locale, demonstrații de sculptură în lemn, țesut, împletituri din nuiele, momente artistice. Durata eveniment: 5 ore. Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume.  Detalii la telefon 0745 499 371”, a mai declarat Gabi Solomon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.