Medicii din spitale, apel disperat! „Avem nevoie de sânge!”

0
789

Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sangvine Gorj au făcut astăzi un apel disperat la donatorii din județ! Este mare criză de sânge din anumite grupe și CTS Gorj nu poate asigura necesarul de sânge din unitățile medicale. „Facem un apel tuturor donatorilor cu grupa sanguină A negativ și AB pozitiv să se prezinte mâine dimineață, 12.04.2018, la sediul CTS Tg-Jiu pentru donare, neputând altfel asigura multiplele urgențe din spitale.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm în număr cât mai mare!”, a transmis medicul Căluțoiu, directorul CTS. Puteți salva viața unui om dacă donați sânge!

Din ce în ce mai puțini gorjeni vin să doneze sânge, conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Târgu-Jiu fiind îngrijorată de scăderea numărului donatorilor. Dacă în aceeași perioadă a anului trecut, la sediul Centrului veneau zilnic 25 de donatori, în prezent abia dacă se strâng 15.

Medicul Călina Căluțoiu, șefa Centrului, spune că donatorii de sânge beneficiază de un set de analize gratuite și primesc șapte tichete de masă, fiecare în valoare de peste 9 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, în cazul angajaților cu carte de muncă. Potrivit reprezentanților Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj, ar fi nevoie de aproximativ 550 donatori pe lună, pentru ca unitatea să aibă suficient sânge în stoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.