Afacerist de etnie romă din Strehaia, reținut pentru spălare de bani și evaziune fiscală

0
1196

Un afacerist de etnie romă, în vârstă de 33 de ani, din Strehaia, județul Mehedinți, a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj/

„Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul a efectuat acte de administrare a unor societăți comerciale pe care le-a controlat prin persoane interpuse sau în calitate de împuternicit, creând un circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificarii către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile, încasând o sumă de peste 12.000.000 lei. Ulterior, prin acte false, a transferat sumele de bani în conturile unor persoane fizice apropiate, iar pentru a se sustrage obligațiilor fiscale a înregistrat în contabilitate achiziții deșeuri de la 2 societăți comerciale și o întreprindere individuală, în sumă totală de 8.300.000 lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, precum și alte persoane care au participat la comiterea faptelor“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus față de acesta luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.