Afacerist de etnie romă din Strehaia, reținut pentru spălare de bani și evaziune fiscală

0
1146

Un afacerist de etnie romă, în vârstă de 33 de ani, din Strehaia, județul Mehedinți, a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj/

„Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul a efectuat acte de administrare a unor societăți comerciale pe care le-a controlat prin persoane interpuse sau în calitate de împuternicit, creând un circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificarii către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile, încasând o sumă de peste 12.000.000 lei. Ulterior, prin acte false, a transferat sumele de bani în conturile unor persoane fizice apropiate, iar pentru a se sustrage obligațiilor fiscale a înregistrat în contabilitate achiziții deșeuri de la 2 societăți comerciale și o întreprindere individuală, în sumă totală de 8.300.000 lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, precum și alte persoane care au participat la comiterea faptelor“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus față de acesta luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.