S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 674. Este cel mai mare contract încheiat de Consiliul Județean Gorj

0
1438

Consiliul Județean Gorj a încheiat contractul de finanțare pentru reabilitarea Drumului Județean 674, Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești-limită județul Mehedinți. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 124 milioane de lei. Este cel mai mare contract de finanțare încheiat de Consiliul Județean Gorj. Fondurile sunt obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

 

Consiliul Județean Gorj va demara  în acest an lucrările de reabilitare a drumului județean. Contractul a fost semnat, ieri, la București, de viceprim-ministrul Paul Stănescu-ministru al dezvoltării regionale și administrației publice și președintele CJG, Cosmin-Mihai Popescu.

Drumul județean DJ 674 Vlăduleni-Urdari-Turceni -Ionești (cu o lungime totală de 43,4 km) are originea în DN 66, Filiași -Târgu Jiu-Petroșani și traversează localitățile Vlăduleni, Fărcășești, Valea cu Apă, Peșteana de Jos, Hotăroasa, Urdari, Fântânele, Strâmba Jiu, Valea Viei, Gârbovu, Murgești, Jilțu, Turceni, Ionești, Iliești, Gura Șușiței, Picu, cu o populație deservită de aproape 40.000 de locuitori.

Modernizarea drumului se va realiza pe o perioadă de doi ani de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor și cuprinde ca principale categorii de operațiuni tehnice: asfaltarea părții carosabile, amenajarea de trotuare, piste pentru bicicliști, stații de transport în comun, platforme de staționare, amenajarea drumurilor laterale pe o lungime de 15 și 25 km., reabilitarea a 30 de poduri, realizarea de podețe și pasaje peste calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.