Petronela Cocâr și Formația Favorit împărtășesc pasiunea pentru muzica populară! „Cu ei mă simt ca și cum ar fi cea de-a doua familie a mea!”

0
1731

Talentata Petronela Cocâr are 16 ani, este din comuna Glogova, iar în prezent studiază la Colegiul Tehnic Motru. Avea șase ani când educatoarea sa și-a dat seama că Petronela are talent. La șapte ani era primită în grupul „Bordeiașul” din Baia de Aramă, condus de Georgeta Corlan Enache. A făcut parte din acel grup până la 11 ani. De-a lungul ultimilor ani, fata a participat la mai multe festivaluri și concursuri, obținând premii. Din toamna anului trecut, Petronela colaborează cu Formația Favorit și are succes pe plan muzical!

Este elevă a Colegiului Tehnic Motru și are o voce frumoasă care îi încântă mereu pe cei care o ascultă. Petronela Cocâr cântă de când avea șase ani și nu vede viața făză muzică! Iubește muzica populară oltenească, tradițiile pe care le-a aflat de bunici și obiceiurile ancestrale din satele gorjene. Școala generală a absolvit-o în comuna sa natală, Glogova și pe viitor își dorește să devină profesor de muzică. „Școala merge foarte bine, acum sunt elevă la Colegiul Tehnic Motru la profilul Protecția mediului și mă bucur foarte mult că am intrat la acest profil, deoarece am și o dirigintă foarte bună. Doamna Crăciunescu Mihaela ne este mereu alături, ca o mamă. Muzica pentru mine este totul, nu pot trăi fără ea, la fel cum am nevoie de aer așa am nevoie și de muzică. Fără muzică nu aș fi eu, fără a cânta, viața mea nu ar mai avea rost. Atunci când cânt o melodie, mă simt cea mai fericită din lume”, a spus Petronela Cocâr din Glogova. În familia sa are talent și mama copilei, de la ea moștenind dragostea de muzica populară. Fata ia lecții de canto popular la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu.

Colaborează cu o formație

Deoarece este o solistă talentată, Petronela cântă la evenimente alături de Formația Favorit. Adolescenta iubește muzica și vrea să devină din ce în ce mai bună, așa că ocazia de a cânta alături de talentații membri ai Formației Favorit a picat la țanc! „Cu Formația Favorit am început să colaborez în luna noiembrie 2017. Cu ei mă simt ca și cum ar fi cea de-a doua familie a mea. Am multe de învățat de la ei! Întemeietorul formației Favorit este Cătălin Ciochină, are 25 de ani și este din Broșteni. El cântă la orgă. Pricodan Ioan Ovidiu este solistul formației și are 24 de ani. El este din Mărășești. Și saxofonistul formației este Vasile Ploscaru din Racoți. Pentru mine este o realizare ca la 16 ani să colaborez cu Formația Favorit, deoarece mergând la evenimente pot cunoaște fel și fel de oameni! Ne înțelegem foarte bine. Am avut fel și fel de evenimente: nunți, botezuri, majorate etc”, a declarat Petronela Cocâr. Pe Petronela și colegii ei de la Formația Favorit îi puteți găsi și pe Facebook!

 

https://www.youtube.com/watch?v=XfpN4DtHau8&feature=youtu.be

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.