Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani

0
947

Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins din viaţă, în această dimineață, vârsta de 69 de ani de ani. Acesta era internat de mai mult timp în Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, pentru că suferise mai multe accidente vasculare.

Viorel Gârbaciu suferea de mai mulţi ani de diabet şi, din acest motiv, a suferit mai multe complicaţii. Starea lui s-a agravat după ce ar fi contactat o bacterie. Viorel Gâbaciu s-a aflat o perioadă sub tratament și într-un spital bucureștean. Decesul a survenit după ce în ultima perioadă starea sa de sănătate se ameliorase.

A revitalizat activitatea Școlii Populare de Artă

Viorel Gârbaciu a fost scriitor, fiind autorul a numeroase volume de poezie. El a fost profesor de limba şi literatura română. A ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură Gorj, după care a ajuns la conducerea Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. A reușit să revitalizeze activitatea instituției prin susținerea arătată meşterilor populari şi tarafurilor tradiţionale. În perioada în care s-a aflat la conducerea Şcolii a înfiinţat trupa teatrului de păpuşi, Ansamblul „Maria Lătăreţu“ sau grupul „Măriile Gorjului“.
Viorel Gârbaciu, a primit, în urmă cu patru ani, „Diploma de Excelenţă” din partea Consiliului Judeţean, pentru aportul privind promovarea imaginii Gorjului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.