Zece angajați de la cariera Roșiuța, în greva foamei în fața sediului CEO

0
595

Zece angajați de la cariera Roșiuța au intrat în greva foamei în această dimineață în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care s-au acordat creșterile salariale în cadrul unității  „Acești oameni au primit o promisiune din partea conducerii Complexului Energetic Oltenia că situația lor va fi analizată de directorat și vor primi clasele pe care le merit. Ei lucrează ca lăcătuși mecanici și excavatoriști. Au luat hotărârea singuri, în mod voluntar. Eu nu am știut de au hotărârea lor. Oamenii nu vor pleca de acolo până când nu li se vor da clasele care li se cuvin. Au clasele de salarizare 10, 12, 14, 15, ceea ce înseamnă un salariu minimum pe economie. Li s-a dat câte o clasă în plus, ceea ce înseamnă 20 de lei în plus. Este o bătaie de jocu, a spus Nicolae Bunoaica, lider de sindicat în zona Roșiuța.

Protestatarii sunt deciși să nu plece din fața sediului CEO până când situația lor nu va fi analizată. „Nu este normal ceea ce se petrece. Noi am fost discriminați. Muncim la fel ca alții care au primit mai multe clase. Am intrat în greva foamei din disperare. Nu suntem ascultați. Cerem să avem parte de un tratament egal. Muncim în aceleași condiții. Creșterile salariale nu s-au făcut în mod corect“, a spus unul dintre protestatari.

Comisii special constituite pentru acordarea claselor salariale

Salariile s-au majorat în cadrul CEO de la data de 1 februarie. Suma alocată a s-a ridicat la aproximativ 24 milioane lei noi. Aproximativ 8.000 de salariați din cei 13.300 ai companiei au beneficiat de creșteri salariale. Majorările s-au acordat în funcție de numărul de clase de salarizare acordate în plus. La nivelul fiecărei unități s-au constituit comisii formate din reprezentanți din partea conducerii, dar și ai sindicatelor. În unele zone s-au ajuns la neînțelegeri, din cauza faptului că funcționează mai multe sindicate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.