Fermele de pui de la fosta Avicola încep activitatea în luna mai! Află ce locuri de muncă sunt vacante

0
5074

Aproximativ 600 de noi locuri de muncă sunt vacante la fosta Avicola din Târgu-Jiu, fermele de pui de aici și celalte bunuri fiind achziționate de Grupul agricol Carmistin, care va investi 20 de milioane de euro. Investitorii care au achiziționat fostele ferme ale Avicola din Târgu-Jiu s-au întâlnit marți cu președintele Consiliului Județean Gorj și i-au prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare al bunurilor imobile preluate. Potrivit lui Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj, Avirom Târgu-Jiu va începe producția în luna mai a acestui an. 

Grupul agricol Carmistin este cel care a preluat, anul trecut, fosta Avicola și cel care va investi 20 de milioane de euro. Până în prezent au fost depuse peste 800 de CV-uri la sediul firmei, 80 de gorjeni au fost deja angajați. Lucrările de reabilitarea a halelor de producție și a fermelor de pui sunt într-un stadiu avansat, astfel că în mai totul va fi gata! „Am văzut o parte din ferme și stadiul lucrărilor este înaintat! Cele 76 de hale de producție sunt reabilitate în proporție de 70%, la abator se lucrează și abatorul va fi finalizat când halele vor fi populate. Au venit echipamentele de producție și după ce halele vor fi gata vor fi instalate. Sunt peste 800 de CV-uri depuse la sediul firmei și se fac recrutări. Sunt angajate 80 de persoane, iar de săptămâna viitoare 20 de persoane vor pleca la instruire. Firmele de construcții care fac acolo lucrări sunt din Gorj, sunt acolo cam 200 de muncitori de ai noștri. Un lucru bun! Lucrările sunt în grafic, iar dânșii s-au ținut de cuvânt”, a spus Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

 Vor fi deschise 20 de magazine în Gorj

Reprezentantul societăţii Avicarvil, care face parte din grupul Carmistin, Tiberiu Berbece, a fost prezent la CJ Gorj și a discutat cu autoritățile. Tiberiu Berbece a anunțat că vor fi deschise și 20 de magazine proprii, în județul Gorj. „Din planificarea noastră vor fi 600 de angajați la AviRom Târgu-Jiu, așa cum am promis. CV-urile depuse nu sunt suficiente, mai avem nevoie de angajați calificați, pe calitatea produselor, electricieni, mecanici, șefi de fermă, medici veterinari, lucrători în industria alimentară, tehnicieni veterinari sau economişti, directori. Avem deja 80 de gorjeni angajați. CV-urile sunt în analiză. În cursul lunii mai vom începe activitatea. Salariile vor fi negociate cu fiecare angajat în parte. Am vrea să ne extindem puțin mai mult pe Târgu-Jiu, dar vom anunța la momentul potrivit. Intenția proprietarului nostru este să dezvolte mai multe afaceri. De asemenea, menționăm că vom deschide 20 de magazine de desfacere pe raza mai multor localități. Se lucrează intens pe acest sector, ne pregătim. Cu autoritățile de la Gorj am colaborat foarte bine, Nu am găsit atâta bunîvoință ca aici nicăieri în țară”, a declarat directorul Berbece.

Protocol cu UCB

Pentru a găsi mai ușor parte din speciliștii de care au nevoie la ferme, va fi încheat un protocol de colaborare cu Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu și vor fi angajați absolvenți. „Am avut o discuție la UCB și vom încheia un protocol de colaborare în care dumnealor vor găsi 20 de absolvenți care vor lucra aici, la fermele Carmistin. Caută economiști, ingineri, absolvenți pe administrație”, a spus Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.