Elev de liceu, „rupt“ în bătaie de doi colegi chiar de ziua sa de naștere. Adolescentul este internat în spital

 

Marius Mădălin Califantu, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu, a fost snopit în bătaie, miercuri seara, chiar de ziua sa de naștere, de către alți doi elevi ai liceului la care învață. Mai mult decât atât, fapta s-a petrecut chiar în camera de internat în care elevul este cazat. Motivul îl reprezintă gelozia unul alt licean. Victima se află acum internată în spital.

 

Marius Mădălin Califantu spune că agresorul, coleg de liceu cu el, a intrat în camera de la cămin împreună cu un alt elev și au început să-l lovească. Marius este cazat la liceul Colegiului Tehnic „Ion Mincu“. „Fusese ziua mea și am venit puțin mai devreme de la școală. I-am servit cu bomboane pe colegii care mai erau în cămin și m-am dus în cameră ca să mă schimb, pentru că voiam să ies în oraș. Cred că era ora 18,40-18,45. Atunci am auzit ușa cum este trântită la perete și l-am văzut pe Iulian care mai era cu un băiat. Mi-a spus: «Ce treabă ai tu cu gagică-mea?» și m-a lovit. Am căzut aproape de dulap, după care s-au năpustit peste mine. M-au lovit cu pumnii în cap, la coste, la gât. Pedagogul nu era acolo. A venit după 5-10 minute de la acel scandal și mi-a spus să merg cu el la director să-i arate ce s-a întâmplat“, a povestit Marius. Acesta are copci la buza spartă: „Am buza de jos perforată din exterior până în interior. Sunt trei copci în interiori și una în exterior. Sunt lovit la gât, la coaste“.

Agresorul i-a urat la mulți ani 

Iulian, unul dintre agresori, este prietenul unei colege din clasa lui Marius. Elevul bătut ne povestește că acesta este foarte gelos și că o colegă a vrut să-l șicaneze „Stătea mereu prin clasă la noi. Mă înțelegeam chiar bine cu el. L-am servit și pe el cu bomboane de ziua mea și mi-a urat La mulți ani. Pe seară, când să plec, mi-a spus că am făcut niște glume proaste cu iubita lui. L-am întrebat ce glume, pentru că nu spusesem nimic. Chiar nu mă gândeam că face așa ceva. Nu i-am spus nimic. Eram prieteni. În clasă, o colegă din clasa mea a vrut să-l șicaneze și i-a spus că eu aș avea ceva cu prietena lui, dar nu era adevărat. Chiar și prietena lui i-a spus că nu am nimic cu ea“.

Cercetați de poliție

Tatăl copilului a venit la fața locului și a depus o  plângere penală împotriva agresorului: „A venit poliția. Am depus o plângere penală la poliție. Ei nu aveau voie să intre în cămin. L-au bătut în camera în care locuiește în cămin. Pedagogul nu a luat nicio măsură“.

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliției Gorj, a precizat că cei doi agresori sunt cercetați de penal: „A fost sesizată Poliția Municipală în jurul orei 23,00. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe“.
Alin Petre

Articole pe aceeași temă

Leave a Comment

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.