ECOPROVOCAREA la CT Motru: Târgurile șervețelor, activități agreate de elevi

0
1356

La Colegiul Tehnic Motru, ȋn cadrul proiectului Ecoprovocarea, s-au organizat Târgurile servețelelor pe 7 martie și pe 14 martie. Activitățile au fost coordonate de profesoarele Crăciunescu Mihaela Cristina, Dreghici Elena, Ardeiu Daniela și bibliotecara Pasăre Lumința.

Au fost expuse peste 1.800 de  servețele. Tot ȋn cadrul concursului Ecoprovocarea s-au defășurat ateliere de lucru din modulul: Leadership în protecția de mediu. Elevilor li s-au prezentat exemple de oameni sau organizații din România care acționează în vederea protecției mediului și a dezvoltării durabile. Prin metodele folosite: exemple, joc de paradigmă și sociometrie s-a urmărit conștientizarea prejudecăților sau blocajelor la nivel mental, cu scopul de a le putea depăși și schimba modul de gândire (inovarea și învingerea imposibilului). La finalul atelierului elevii au înțeles faptul că depășirea provocărilor și obținerea succesului se realizează prin strategii inovative, creative. Echipa de profesori : Crăciunescu Mihaela Cristina, Dreghici Elena, Ardeiu Daniela, Sichitiu Margareta s-a alăturat Cluburilor EcOprovocarea. „Pe platforma EcOprovocarea  găsiți resurse educaționale oferite GRATUIT, cu tematici actuale și de interes despre protejarea mediului înconjurător. Simultan, acestea furnizează și instrumente de dezvoltare personală pentru tinerii liceeni. Fiecare temă propusă (modul) conține mai multe ateliere cu o abordare non-formală, experimentală. Încurajăm creativitatea, inovația și responsabilizarea liceenilor. Atelierele au durata de o oră și conțin explicații detaliate despre modalitatea de desfășurare (suport de curs) și fișe de lucru sau informații suplimentare. Ele au fost deja utilizate de către profesori din Călărași, Sibiu și Zalău timp de trei semestre, iar feedback-ul lor a fost pozitiv”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu.

Beneficiile implicării în Programul ecoProvocarea ca Profesor Partener

Cadrele didactice vor avea urmatoarele beneficii: acces gratuit la curricula de mediu și la materialele auxiliare, prin înregistrarea ca membru pe platforma ecoprovocarea.ro, oportunitatea de a coordona și manageria proiecte de mediu, acces la o comunitate de persoane pasionate de educația non-formală, preocupate de protecția mediului și de contribuția la dezvoltarea personală a tinerilor, suport de curs pentru ore de ecologie extra-școlare, sau derulate la orele de dirigenție și în timpul Săptămânii altfel.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.