Senatorul Cârciumaru lucrează la modificarea Legii minelor și implementarea Statutului lucrătorilor din industria minieră

0
833
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca și activitate parlamentară, senatorul Florin Cârciumaru s-a remarcat  prin inițierea sau cosemnarea a 37 de inițiative legislative, a depus și susținut șase declarații politice, a avut 64 de luări de cuvânt în plen și a semnat și votat moțiunea “România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!” – iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând PSD și ALDE. În cele șase declarații politice, președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a prezentat problemele care există la nivelul mineritului și energiei din Oltenia, nevoia inițierii unei legi concrete în domeniul turismului și necesitatea vaccinării obligatorii a copiilor împotriva diferitelor boli infecțioase. În ceea ce privește proiectele legislative, Florin Cârciumaru a susținut modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, încât funcționarii care au fost trimiși în judecată pentru diferite spețe să-și poată continua activitatea în unitățile respective până la stabilirea vinovăției acestora.

Printre proiectele susținute de Cârciumaru este și acela care se referă la interzicerea temporară, pentru o perioadă de maximum 3 ani, a exportului de lemne de foc având diametrul de maximum 20 cm până la 4 m lungime. Senatorul PSD de Gorj a susținut și introducerea unui amendament la Codul Silvic pentru a facilita exploatările miniere de la Complexul Energetic Oltenia. „Tot pentru buna funcționare a companiei, președintele social-democrat de la Gorj are în lucru o altă inițiativă legislativă extrem de importantă, aceea de modificare a Legii minelor și implementarea Statutului lucrătorilor din industria minieră. Alături de colegii de la ALDE, liderul social-democrat de la Gorj dorește legiferarea acestui Statut menit să elimine interpretările şi să clarifice drepturile revendicate de angajaţi, de-a lungul timpului”, au transmis reprezentanții biroului de presă al senatorului gorjean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.