S-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Robert Negomireanu! Zeci de elevi gorjeni au creat mărțișoare unicat

0
2914

Zeci de elevi și profesori de la mai multe unități școlare din Dragotești, Ciuperceni, Motru, Slivilești, Târgu-Jiu, Drăguțești s-au mobilizat pentru o cauză nobilă: au creat mărțișoare tradiționale pe care le-au scos la vânzare pentru a-l ajuta pe Robert Negomireanu, elevul din comuna Uradri care riscă să orbească dacă nu se va opera în Thailanda. Copilul are nevoie de 27.000 de dolari pentru a merge la clinica de peste hotare unde va fi supus unei intervenții cu efecte benefice asupra nervului optic. Boala rară de care suferă Robert l-a făcut să își piardă treptat vederea, iar în prezent elevul în vârstă de 18 ani vede 10% cu un ochi și 15% cu celălalt. „Vă mulțumesc pentru tot efortul și generozitatea  de care ați dat dovadă și vă aduc cele mai sincere mulțumiri pentru sprijinul ferm pe care mi l-ați acordat”, a transmis Robert Negomireanu.

 De Dragobete, participanții la Simpozionul Interjudețean „Povestea Mărțișorului-De la Dragobete la Mărțișor” au demonstrat că iubirea de semeni poate schimba destine! Zeci de elevi alături de profesorii lor au creat mărțișoare tradiționale unicat, din diverse materiale, și le-au donat spre a fi vândute. Cu toții și-au dorit să îl ajute pe Robert Negomireanu, elevul din comuna Urdari, care suferă de o afecțiune rară și riscă să orbească dacă nu se va opera la o clinică în Thailanda. Ca să poată merge în Thailanda, Robert Negomireanu are nevoie de 27.000 de dolari-căci atât costă operația la care va fi supus și care are rolul de a îi repara nervul optic afectat de boală. Din păcate, Robert își pierde vederea de la lună la lună, acum copilul văzând doar 15% cu un ochi și 10% cu celălalt. Aflând drama prin care trece acest adolescent, profesorul Angelica Necșulea de la Școala Dragotești a decis să ajute! Alături de elevii și profesorii care i s-au alăturat în proiectul interjudețean „Povestea Mărțișorului-De la Dragobete la Mărțișor” au creat mărțișoare pentru Robert și le-au scos la vânzare. Evenimentul a avut loc pe 24 februarie, la Muzeul Județean Gorj. În urma târgului de mărțișoare s-a strâns suma de 1.374 de lei, bani care vor fi depuși în contul bancar al lui Robert. Elevul grav bolnav are în continuare nevoie de ajutor să strângă cei 27.000 de euro necesari operației la care va fi supus în Thailanda.

 

„Povestea Mărțișorului este un simpozion organizat de CJ Gorj, Muzeul Județean, Societatea de Științe Istorice Gorj și Școala Gimnazială Dragotești. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Ne dorim să îl ajutăm pe Robert! Fiecare dintre noi îl poate ajuta. Au fost elevi şi profesori care au muncit şi nopţi întregi să avem cât mai multe simboluri ale primăverii pe care să le putem vinde. Îl ajutăm pe Robert, pentru că are nevoie de bani, să poată merge la clinica din Thailanda”, a spus profesorul Angelica Necşulea, inițiatorul acţiunii. „Am venit aici pentru a-l ajuta pe Robert. Suntem de la Colegiul Mătăsari. Cu mare drag am sărit să o ajutăm pe doamna Necșulea și mai ales pe Robert, căci ne-a impresionat povestea lui. Am făcut mărțișoare din melană alb și roșu. Au lucrat și copilașii mai mici de vârstă, de la grădiniță, nu doar cei mai mari!”, a spus una dintre profesoarele prezente la simpozion. La manifestare a participat și interpreta Emilia Drăgotoiu Nanu, alături dtalentații săi elevi de la Rovinari. A avut loc un concurs de doine, dar și unul de creație, elevii fiind premiați pentru cele mai frumoase mărțișoare create.

Putem fi LUMINA lui Robert!

Îl puteți ajuta donând orice sumă în contul de mai jos:

Cod IBAN: RO59RNCB0569157019630001

SWIFT/BIC: RNCBROBU

Unitate BCR Gorj Constantin Brancusi-Contul pentru donații a fost deschis pe numele Negomireanu Robert Iulian la BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.