Rezultatele autopsiei copilului decedat la spitalul din Motru indică meningita

0
7104

Rezultatele autopsiei efectuate în cazul copilașului în vârstă de 4 ani, decedat în Spitalul Motru din Gorj, confirmă existența meningitei. urmând să fie stabilit dacă este vorba de o formă bacteriană sau virală.

A fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu privire la acest caz, iar o echipă din cadrul acestei instituţii desfăşoară o anchetă în comunitate. „În urma necropsiei, făute vineri, am găsit multiple erupţii peteşiale pe tegumente, cât şi interior, la nivelul tuturor seroaselor, inclusiv pe pleura parietală, peritoneu, pe organele interne, cele mai accentuate fiind la nivelul epicardului. Coroborate şi cu datele clinice şi cu aspectul interior, pledează pentru meningita bacteriană sau virală, să vedem, şi un edem masiv cerebral. Am recoltat şi probe biologice din lichidul cefalorahidian şi din sânge, care vor fi trimise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino şi din organe, pentru examenul microscopic. Aşa cum am văzut acum , la necropsie, acesta este diagnosticul”, a declarat vineri, presei, medicul legist Florin Dijmărescu, de la SML Gorj.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au anunţat că în acest caz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă). Încă doi copii au fost internați la Spitalul Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.