Patru deținuții din Penitenciarul Târgu Jiu, la discuții cu elevii de la Liceu Sportiv

0
1001

Patru deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu au stat de vorbă cu elevii de la Liceul Sportiv, în cadrul  unei activități de prevenire a delicvenței juvenile, intitulată „ Și din greșelile altora poți învăța”.

50 de liceeni au avut posibilitatea să stea de vorbă cu deținuți și să le afle povestea, dar să și învețe din greșelile lor.

„Subiectele abordate au vizat evoluţia fenomenului violenţei în şcoli şi prevenirea delicvenţei juvenile, cauzele care au dus la săvârșirea de infracțiuni si executarea unor pedepse privative de libertate, precum și influenţa anturajului. De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a atras atenţia asupra comportamentelor deviante, a absenteismului şi abandonului şcolar, a consumului de alcool şi de droguri. Întâlnirea a fost coordonată de Raluca Dobrițan, psiholog in cadrul Penitenciarului Târgu Jiu și de cadre didactice din cadrul unității de învățământ. Scopul principal al activității a fost conștientizarea de către adolescenți a riscurilor comportamentelor deviante, diminuarea riscului infracțional și victimal în rândul persoanelor private de libertate, asumarea răspunderii pentru faptele proprii și exersarea unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială“, a spus Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.