Expoziţia „100 de artişti pentru 100 România” va fi vernisată și la Plevna, Bulgaria

0
877

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj aniversează săptămâna aceasta 50 de ani de la înfiinţare, urmând a fi organizate o serie de manifestări cultural-artistice. Cu această ocazie, reprezentanții CJCPCT Gorj au anunțat că expoziția „100 de artiști pentru 100 România” va fi vernisată și la Plevna, în Bulgaria. 

Astfle, joi, 1 martie, la ora 11:00, la sediul CJCPCT va avea loc lansarea cărţilor „Icoana de vatră” de Pompiliu Ciolacu și „Sărbătorile de iarnă pe Valea Motrului” de Mircea Tutunaru, apărute la Editura CJCPCT Gorj.  De asemenea, va fi vernisată expoziţia de etnografie: obiecte de uz gospodăresc, costum popular, icoane de vatră  din colecţiile Gabriel Boiangiu şi Pompiliu Ciolacu și va fi lansat Albumul aniversar „CJCPCT Gorj’50” şi vor fi acordate plachete omagiale.

Cel mai important eveniment din cele organizate cu această ocazie este vernisarea expoziției „100 de artiști pentru 100 România” la Plevna, Bulgaria. Grație lui Teodor Dădălău (artistul fotograf a dezvoltat de-a lungul anilor relații de prietenie și colaborare cu numeroși artiști bulgari, scriitori și reprezentanții a șapte muzee n.red.) a fost posibilă această manifestare care va avea loc pe 2 martie, de la ora 17,00! La Muzeul de Artă din Plevna  vor avea loc mai multe evenimente cu ocazia Zilei Naţionale a Bulgariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.