Vor marca Ziua Mondială a Zonelor Umede prin activități de educație ecologică

0
1172

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj va marca în acest an Ziua Mondială a Zonelor Umede (2 Februarie) prin activități de educație ecologică programate să se desfășoare în perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2018 în mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu.

Astfel, specialiștii în biodiversitate ai APM Gorj vor fi prezenți la Grădinița Vis de copil (31.01.2018), Colegiul Tudor Vladimirescu (01.02.2018), Grădinița Lumea Copiilor și Grădinița Mihai Eminescu (02.02.2018) pentru a le vorbi copiilor  despre  specificul zonelor umede, importanța lor pentru turism, economie și chiar supraviețuirea unor comunități. Evenimentul din acest an se va desfășura sub sloganul „Zonele umede pentru un viitor urban durabil”   temă ce va sta la baza  prezentărilor,  concursurilor între echipe și expozițiilor realizate de copii.

Primul sit românesc înscris pe lista Ramsar odată cu aderarea la Convenţie este Delta Dunării (21/09/91).  România a înscris până în prezent 19 situri , între care, cele mai cunoscute, pe lângă Delta Dunării, sunt:  Complexul Piscicol Dumbrăvita, Parcul Natural Porţile de Fier, Lacul Techirghiol, Lunca Mureşului, Insula Mică a Brăilei.

În total, cele 169 de state părţi la Convenţie au înscris pe lista Ramsar 2293 de zone umede de importanţă internaţională. ( www.ramsar.org).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.