Tinerii defavorizați din Gorj pot obține gratuit permisul de conducere! Vezi ce trebuie să faci

0
3384

Mai sunt doar două săptămâni până când se încheie perioada înscrierilor pentru programul „Permis pentru viitor” al Fundației „Pentru Comunitate” a MOL România. Tineri din mediile defavorizate pot depune proiecte până în 27 ianuarie 2018. Anul trecut un tânăr gorjean a obținut permisul grație acestui program. Totodată, băiatul și-a găsit și un loc de muncă. 

MOL România va asigura costurile aferente obținerii permisului de conducere pentru 35 de tineri proveniți din medii defavorizate. Prin programul Permis pentru viitor se oferă acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere de toate categoriile (școala de șoferi și cheltuieli adiacente) pentru tineri din mediile defavorizate, pentru care existența permisului este un avantaj sau o condiție în ocuparea unui loc de muncă. Beneficiarii programului sunt din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere poate facilita obținerea unui loc de muncă sau menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu, ceea ce s-a întâmplat și în cazul gorjeanului nostru. Programul MOL „Permis pentru viitor” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, proveniți din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de categoria B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

„Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care:

 Sunt la începutul carierei profesionale și/sau

– Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere

– Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu

– Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie

– Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente”, transmit cei de la MOL România.

Detalii și formular de înscriere:

http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=659&Itemid=133&lang=ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.