Au început Atelierele ROI la Liceul Energetic din Târgu-Jiu! Viitorii electricieni învață să lucreze în echipă

0
2348

La Târgu-Jiu, la Liceul Energetic, cei 13 boboci ai clasei a IX-a de la profilul „Ucenic Electrician”-proiect al Distribuție Oltenia (fosta CEZ) au început o nouă etapă în pregătirea lor profesională care se va desfășura în laboratoare electrice de ultimă generație. Voluntarii Asociației ROI au venit la Târgu-Jiu și au dat startul atelierelor de dezvoltare profesională! Proiectul „Ucenic Electrician” este organizat în colaborare cu Liceul Energetic Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația ROI.

Proiectul Ucenic Electrician a fost gândit cu scopul de a sprijini elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, iar Distribuție Oltenia a ales să se implice în procesul de educare și evoluție profesională a acestora, oferindu-le condițiile propice pentru a face performanță în domeniu. Astfel, Proiectul Ucenic Electrician devine unul din pilonii importanți ai educației profesionale, care va ajuta la construirea carierelor de electricieni profesioniști ai tinerilor din comunitatea locală. Datorită proiectului „Ucenic Electrician” al Distribuție Oltenia, elevii Liceului Energetic Târgu-Jiu vor beneficia de stagii de practică în instalațiile operatorului de distribuție, burse lunare suplimentare față de cele oferite de Ministerul Educației și ateliere de dezvoltare personală. În cadrul programului Ucenic Electrician, elevii beneficiază deja de sesiuni de mentorat, stagii de pregătire practică și de sesiuni de dezvoltare personală alături de specialiștii Asociației ROI. Astăzi, 30 ianuarie, a avut loc primul atelier al Asociației ROI, la care au participat elevii clasei a IX-a, beneficiari ai proiectului „Ucenic Electrician”. Fiecare atelier durează aproximativ trei ore și vor avea loc astfel de sesiuni de dezvoltare din șase în șase săptămâni. „Datorită acestor ateliere elevii învață să lucreze în echipă, să își dezvolte abilități personale, de comunicare, să socializeze. Sesiunile sunt axate pe dezvoltarea abilităților de comunicare, leadership și colaborare. Penultimul atelier va însemna pregătirea unui proiect, iar ultimul va fi bilanțul celor învățate și planul activităților din vacanța de vară”, a spus Ramona Genes, reprezentant Distribuție Oltenia.

Distribuție Oltenia continuă proiectul Ucenic Electrician și în acest an școlar. Elevii beneficiari vor avea ocazia să facă parte din generația de electricieni a viitorului. Trofeul Ucenicului Electrician pentru tinerii aspiranți la meseria de electrician este un concurs de specialitate, iar Trofeul este cea mai importantă recunoaștere a profesionalismului și abilităților unui electrician. Elevii de la Liceul Energetic din Târgu Jiu au la dispoziţie un laborator electric ultramodern. Inaugurarea laboratoratorului electric în cadrul Proiectului Ucenic Electrician, realizat de Liceul Energetic Târgu Jiu în parteneriat cu Distribuție Oltenia (fosta CEZ Distribuție) a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.